Nyheter og inspirasjon

Yngve Holm er kjøpmann på SPAR Snarøya

Vi i Throw No More jobber for å redusere matsvinnet i dagligvarebutikkene. I tillegg til å vise frem butikkenes nedprisede varer i Throw No More-appen, vil vi gjerne påvirke alle rundt oss til å ta grep. Da er det flott at det finnes så mange engasjerte kjøpmenn i butikkene som bruker appen. Så vi har […]

jun 11
Personer som samarbeider

Nå har regjeringen arrangert bærekraftskonferansen og jobber med en handlingsplan for hvordan vi kan nå bærekraftsmålene innen 2030. Matsvinn-utfordringene ble dessverre ikke tatt opp, men en ting er helt sikkert: Vi må samarbeide for å nå målene! I Norge kastes det 417 000 tonn med spiselig mat hvert eneste år. Det vil si at vi […]

jun 04
Ulf Rasmussen

Hvem er Ulf? Ulf Rasmussen er medeier, styremedlem og forretningsutvikler i Throw No More. Han har lang erfaring med å hjelpe store og mellomstore bedrifter, eller vekstbedrifter som Throw No More, med å utvikle og skalere forretningen. Ulf har alltid masse energi, er engasjert og kommer med gode råd og støtte til alle i selskapet […]

mai 23
Ida Uberg Gaasland

Hvem er Ida? Ida Uberg Gaasland jobber deltid som innholdprodusent i Throw No More. Samtidig utdanner hun seg innen økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI, med fokus på bærekraftig utvikling. Ida viser både i jobben hun gjør hos oss og gjennom studier og annet engasjement at hun brenner for å finne løsninger for en mer […]

mai 15
17.mai bord

Det ser dessverre ikke ut til at det blir den store feiringen i år heller, men det er vår og det blir stadig varmere og grønnere ute! Vi vil prøve å gjøre det beste ut av årets 17.mai ved å planlegge en god frokost, selvfølgelig uten matsvinn. Her er noen tips til deg som tenker […]

mai 12
Marie Thrane bak grillen

Hvem er Marie? Marie Thrane  jobber som leder for driftsøtte og SoMe i Throw No More. Hun er over gjennomsnittet opptatt av bærekraftig mat og livsstil, og brenner for å inspirere de rundt seg til å spise mat som smaker godt, er enkel og rimelig å lage, og som er sunn for kropp og klode. […]

mai 09
Frida og Karen bak Throw No More

Vi har tatt oss en prat med matredderne Frida og Karen, bak instagramkontoen @viblirveggis. De er vegetarianere på studentbudsjett og tester hvordan det er å spise kjøttfritt på et lavt budsjett. Som de sier: “Bra for oss, lommaboka, planeten og dyrene”, og det er vi helt enige i! Hvorfor er dere opptatt av matsvinn? Vi […]

mai 06
Kamyar

Hvem er Kamyar? Kamyar Rasta jobber som CTO i Throw No More, som vil si at han er leder for teknologi og utvikling. Han har bred erfaring og kunnskap som utvikler og teknisk leder, både fra sin masterutdannelse i Informasjons- og kommunikasjonsteknologi fra UiA og fra 14 års erfaring fra jobber i tre ulike land. […]

apr 30
Kurt Falch Stokke

Hvem er Kurt? Kurt er gründeren bak Throw No More og jobber som daglig leder i selskapet. Kurt er full av geniale ideer og engasjerer seg stort for innovasjon og nye løsninger som kan bidra til en mer bærekraftig verden. Han har store planer for å effektivisere prosesser i matsystemet og redusere svinn i ulike […]

apr 26
Moussaka med lammerester

Er du en av de som er så heldig å ha rester av lammelår etter påsken? I stedet for å spise restene med poteter, saus og grønnsaker kan det være fint med en forandring. Da er det supert å lage moussaka. En kremet, krydret og spennende rett som minner om lasagne. Men pastaen er byttet […]

apr 03
Appelsiner i fat

Det er fort gjort å kjøpe inn litt for mange appelsiner til påske. Selv om de begynner å bli litt slitne er de supre å lage juice eller marmelade av! Nypresset appelsinjuice er jo helt nydelig, men får du som oss litt dårlig samvittighet av å kaste fruktkjøttet som blir igjen? Også det kan bli […]

mar 29
Matsvinn

Den nyeste rapporten fra FNs miljøprogram (UNEP) viser at vi kaster 17 prosent av den maten som er solgt ut til butikker, restauranter, annen matservering og til husholdninger. I tillegg blir mye kastet før det kommer så langt. FN jobber for at vi skal nå bærekraftsmål nr. 12.3, om å halvere matsvinnet innen 2030. Men […]

mar 05
Hvordan kan studenter spare penger på mat

Som student går ofte store deler av stipendet til å betale husleie og faste utgifter. Samtidig er det viktig å få i seg nok og næringsrik mat, slik at du klarer å holde konsentrasjonen på topp. Er du en student som har lyst til å spare penger på mat, men fortsatt spise godt og sunt? […]

feb 18
Overmodne bananer

I Norge kastes det rundt 140 000 bananer hver eneste dag! Det kan være fordi de har blir overmodne, skadet eller rett og slett bare har vært single for lenge. Men selv om bananen har blitt moden og litt brun, smaker den like godt! Ofte er den like fin når du tar av det brune […]

feb 10
pose med mat

Throw No More har som mål å bidra til å redusere matsvinnet i dagligvarebransjen. Det gjør vi ved å gi forbrukere et verktøy som gjør at de kan holde oversikt over nedprisede varer med kort holdbarhet, i butikker i nærheten. På den måten kan forbrukere planlegge innkjøp, handle varene og hjelpe butikkene med å redusere […]

jan 13
2021

Annerledes-året 2020 er snart forbi. For noen er det kanskje en lettelse, da det har vært et krevende år med både motgang og medgang for mange av oss. For Throw No More har det være et spennende år, med lansering av matsvinn-appen Throw No More og gode resultater. Det nærmer seg starten på et nytt […]

des 31
Throw No More

SPAR og EUROSPAR slår nå til for fullt for å redusere matsvinnet i sine butikker. Dette i samarbeid med matsvinn-appen Throw No More. 295 butikker fra SPAR og EUROSPAR over hele landet er nå med i Throw No More-appen og viser frem hvilke nedprisede varer de har i butikk. Til sammen finner du nå 465 […]

des 08
reduser matsvinn med Throw No More

I dag jobber 223 butikker fra Joker og SPAR aktivt med å minske matsvinnet sitt, i samarbeid med matsvinn-appen Throw No More. Fra slutten av april i år har butikkene solgt over 620 000 varer som sto i fare for å bli kastet, det tilsvarer 170 tonn mat.  620 000 varer        170 […]

nov 10
Fauna eksperimentet

Siden slutten av August har Throw No More deltatt i Fauna Eksperimentet, et engasjerende program innen bærekraftig forretningsutvikling. Vi var så heldige å bli plukket ut som en av syv startup-selskaper av totalt 75 søkere, og det har vært en veldig god erfaring hittil! Fauna Eksperimentet er startet av Tore Gjedebo, som gjennom sitt firma […]

okt 16
Matsvinn

I dag er det den internasjonale dagen mot matsvinn, som ble opprettet av FN i 2019 for å understreke hvor viktig arbeidet med å redusere matsvinnet er. Både for matsikkerhet og for bærekraftig produksjon. FN-sambandet har fokus på sammenhengen mellom matsvinn og fattigdom på denne dagen. Det finnes mer enn nok mat til å mette […]

sep 29
best før, siste forbruksdag

I Norge kaster hver og en av oss 42,6 kilo mat hvert eneste år, i henhold til en kartleggingsrapport utarbeidet av Østfoldsforskning. Det viser seg at mange har såkalt “datoskrekk”, og unngår å spise mat som har nådd både best før-datoen og siste forbruksdag. Vi tror at opplysning rundt begrepene kan bidra til mindre matsvinn, […]

sep 14
billig middag

Det finnes mange gode råd for hvordan du kan lage billig middag, som også er sunn og smaker godt! Det handler om å lære seg noen triks, og bruke de flittig. Å gjøre noen endringer på hva du hvordan du velger varer, hva du velger og hvordan du behandler de varene vil ha mye å […]

sep 03
Norgesturné med Throw No More

I siste og kanskje aller beste episode av Norgesturnéen går reisen til Joker Røst. Røst er en flott, liten øy helt på tuppen av Lofoten. Her er Joker eneste butikk, men det er en utfordring kjøpmann Gunn tar på strak arm. Her har de både kafé, gave- og byggtorgavdeling. I vinden lager Marie spennende grillspyd […]

aug 29
Throw No More

I fjerde episode er Kurt og Marie på Joker Foldereid, helt nord i Trøndelag. Her har kjøpmann Håvard lagd et samlingssted med både kafé og pub, en ekte god nabo altså! Her er det mange faste kunder som besøker butikken nesten hver dag, og flere sjekker alltid appen når de er innom. Kurt er interessert […]

aug 27
Throw No More

Nå har Kurt og Marie kommet frem til Bergen og Joker Spilde, i tredje episode av Norgesturnéen med Throw No More og Joker. I Norges minste Joker-butikk jobber kjøpmann Lars Jøran og hans ansatte for å få ned matsvinnet. Marie finner flere flotte varer i Throw No More-appen som nærmer seg holdbarhetsdato. Sammen med Kurt […]

aug 25
Throw No More

I andre episode av Norgesturnéen med Throw No More og Joker har vi kjørt El-bilen ned til Joker Finsland i Kristiansand. Her har kjøpmann Vidar virkelig gjort en innsats for lokalmiljøet og Joker-butikken er et samlingspunkt for store og små. Her er det mange som er engasjerte og opptatt av at vi må bli flinkere […]

aug 22
Joker Abildsø

Endelig er første episode av norgesturnéen med Throw No More og Joker her! I denne episoden introduserer vi oss, og forteller hvorfor vi legger ut en slik norgesturné. I Norge kastes det nemlig fortsatt over 50 000 tonn med mat i dagligvarebransjen. Og det vil vi gjøre noe med! Derfor reiste vi helt fra sør […]

aug 20

I dag feirer vi at over 10 000 personer har lastet ned matsvinn-appen Throw No More! Med rett over 3 måneder siden lansering er dette en fantastisk økning. Tusen takk for at dere tror på løsningen, og vil være med på å redusere matsvinnet i dagligvarebutikkene.  -Appen har nå vært aktiv siden slutten av April, […]

aug 10

Nå er vi ferdige med Norgesturnéen vi i Throw No More har hatt sammen med Joker Norge. Og det har vært en fantastisk fin tur! Reisen gikk fra Joker Abildsø i Oslo, til Sørlandet hvor vi besøkte Joker Finsland i Kristiansand. Deretter gikk turen vestover til Joker Spilde i Bergen, før vi dro nordover. Neste […]

jul 24
Throw No More

Vi bak matsvinn-appen Throw No More tenker at det er spesielt to gode grunner til å bruke en slik app. For det første er vi opptatt av å minimere matsvinnet, og bidra til lavere miljøbelastning og større matsikkerhet. Samtidig handler det om å gi deg muligheten til å spare penger på mat! Å kutte i […]

jul 17
Throw No More på Roadtrip

I dag reiser gründeren bak matsvinn-appen Throw No More, Kurt Falch Stokke og Marie Thrane ut på Norgesturné med Joker. De skal besøke Joker-butikker rundt i vårt langstrakte land, og overbevise befolkningen om at varer med kort holdbarhet kan smake like godt som de ferskeste varene! Turen går blant annet innom Joker Finsland sør i […]

jun 30
vise matsvinn-appen Throw No More

De siste årene har norske dagligvarebutikker blitt gode på å prise ned varer med kort holdbarhet. Dette gjør de for å prøve å få solgt varene, og unngå at de blir til matsvinn. Denne nedprisingen har gjort at dagligvarebransjen har klart å redusere svinnet sitt, noe som er helt fantastisk! Det betyr at det er […]

jun 04
flere butikker med

Antallet butikker i matsvinn-appen Throw No More øker. I dag er det 51 Joker- og SPAR-butikker koblet til appen, og alle disse ønsker å jobbe for å redusere matsvinnet i sin butikk. Piloten startet i slutten av April, med testing av appen i 17 Joker-butikker. Oppstarten gikk veldig bra, noe som har resultert i at […]

mai 26
Ofte stilte spørsmål om matsvinn

Hva er definisjonen på matsvinn? Hentet fra Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn: ″Matsvinn omfatter alle nyttbare deler av mat produsert for mennesker, men som enten kastes eller tas ut av matkjeden til andre formål enn menneskeføde, fra tidspunktet når dyr og planter er slaktet eller høstet″.   Hvorfor kastes mat? I følge forbrukerundersøkelser gjennomført av […]

mai 06

Joker vil redusere matsvinnet i sine butikker, og gjør dette i samarbeid med appen Throw No More. Sammen er de nå i gang med en pilot, der de tester appen i 17 Joker-butikker.  – Du ser hvilke nedsatte varer butikken til enhver tid har i appen og kan enkelt stikke innom for å handle. Det […]

apr 24
Ulike brød

Nordmenn elsker brød! Mange av oss spiser brød flere ganger om dagen, til frokost, i nistepakken til lunsj eller til kvelds. Vi kjøper og baker så mye deilig brød, men dessverre er brødvarer noe av det vi kaster aller mest av. Derfor har vi samlet noen gode råd til hvordan du kan bruke opp brødet […]

apr 06

Tenk om de slitne gulrøttene, de to pølsene som var igjen fra skogsturen eller den litt kjipe frukten på benken kunne blitt til noe ordentlig godt? Vi har laget noen resteoppskrifter som kan inspirere deg til å bruke opp litt av det du har, eller det du har kjøpt som nærmer seg holdbarhetsdato. Kos deg […]

mar 23

Throw No More jobber mot flere av FNs bærekraftsmål I 2015 vedtok FN 17 bærekraftsmål for en bærekraftig fremtid. Dette er 17 mål som alle verdens land skal bidra til å nå innen 2030. Målene omhandler blant annet fattigdom, sult, utdanning, likestilling, innovasjon, forbruk og produksjon, klima og miljø. Vi er nødt til å samarbeide […]

mar 11

Maten vi spiser påvirker bærekraft og klima. Det er derfor helt nødvendig at vi produserer og spiser mer bærekraftig, og ikke minst: at vi reduserer matsvinnet betraktelig. Bli med oss i kampen mot matsvinnet!

mar 02

Vi har samlet våre beste tips som vil gjøre deg til en ekte matredder. I Norge kaster vi nemlig 42,6 kg mat per innbygger, hvert år. Vi er nødt til å redusere matsvinnet, men det kan være vanskelig å vite hvordan. Dette skal vi i Throw No More hjelpe deg med.

feb 25

Som en forbruker er det viktig å ikke blande “best før” merking med “siste forbruksdag”. Matprat har en fin artikkel som viser forskjellen på disse. Best før Matvarer som merkes med “best før” påvirkes ikke så lett av mikroorganismer og regnes som ikke-lettbedervelige. Disse merkes ofte også med ” -ofte god etter”. Det er ikke […]

okt 11

Vi jobber hardt for å redusere matsvinn, men vi vil også gjerne gi mer informasjon om matsikkerhet. Matsikkerhet er viktig for alle, og det er noen enkle grep man kan ta for å bli mer informert og dermed beskyttet.   Håndtering Å håndtere mat på feil måte kan føre til matforgiftning. Pass på å alltid […]

des 11

Hele verden har et matsvinnproblem! Ifølge undersøkelser gjort av Østfoldforskning i 2017, blir det i husholdninger alene kastet 224 004 tonn spiselig mat. Det koster nordmenn over 12,8 milliarder kroner per år. Hvis vi legger til det som kastes av matindustrien, grossister, dagligvarehandelen, hoteller og kantiner, får vi 385 000 tonn matsvinn i Norge per […]

des 11

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?