Er du som oss som elsker smaken av nybakt brød, men føler ikke at du har tid til å lage det selv? Dette brødet blander du sammen på kvelden, lar det heve over natten, også steker du det i ovnen på morgenen. Superenkelt og superdigg!
Dette trenger du:
- 400 g hvetemel
- 100 g sammalt hvete
- 50 g havregryn
- 1 ts salt
- 0,5 ts tørrgjær
- 4,5 dl kaldt vann
Slik gjør du:
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og rør om. Deigen skal være klissete.
- Smør en brødform eller dekk til med bakepapir. Hell deigen i formen og dekk over med plastfolie.
- La deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8-10 timer).
- Ta plastfolien forsiktig av og stek brødet på 200 grader i 35 minutter.
- Legg brødet til avkjøling på rist i ca 30 minutter.
Voilá! Du har nybakt brød til frokost!
Å bake brød selv er også bra for lommeboka. I Throw No More appen kan du finne mel og andre ingredienser på tilbud –så blir baksten enda billigere 🙂