Superdigg og superenkelt frokostbrød!

Er du som oss som elsker smaken av nybakt brød, men føler ikke at du har tid til å lage det selv? Dette brødet blander du sammen på kvelden, lar det heve over natten, også steker du det i ovnen på morgenen. Superenkelt og superdigg!

 

Dette trenger du:

  • 400 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete
  • 50 g havregryn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 4,5 dl kaldt vann

 

Slik gjør du:

  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og rør om. Deigen skal være klissete.
  • Smør en brødform eller dekk til med bakepapir. Hell deigen i formen og dekk over med plastfolie.
  • La deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8-10 timer).
  • Ta plastfolien forsiktig av og stek brødet på 200 grader i 35 minutter.
  • Legg brødet til avkjøling på rist i ca 30 minutter.

 

Voilá! Du har nybakt brød til frokost!

 

Å bake brød selv er også bra for lommeboka. I Throw No More appen kan du finne mel og andre ingredienser på tilbud –så blir baksten enda billigere 🙂

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?