svar på ofte stile spørsmål

Ofte stilte spørsmål fra forbrukere

Throw No More-appen er nå tilgjengelig i Google Play og App store. For øyeblikket har vi med 380 Joker butikker. Vi jobber aktivt for å få flere kjeder og butikker med på laget. 

For øyeblikket er Joker og Nærbutikken tilgjenglig på appen. Vi jobber kontinuerlig med flere slik at du får et større utvalg på appen. I tillegg utforsker vi andre butikker enn dagligvare siden det er flere som har varer med utløpsdato og som kan være av interesse for deg som bruker vår app.  

Ja, det er trygt! Men det er forskjell på “best før” og “siste forbruksdag”.

Matvarer som merkes med “best før” er ikke farlige å spise etter at de er gått ut på dato, men kvaliteten reduseres etter tid. Matvarer merket med “siste forbruksdag” kan være helseskadelige å spise etter datoen de er merket med. Om maten er lagret riktig vil derimot også disse matvarene være gode etter dato. De blir ikke dårlige over natten. Så se, lukt og smak før du kaster maten!

Throw No More tar sikte på å være helt GDPR-kompatibel. Vi sporer ikke dine data, vi tar kun vare på telefon-ID for at du skal kunne lagre dine innstillinger. For å få opp butikker kan du enten dele din posisjon eller bruke postkode. Din posisjon slettes eventuelt med en gang appen lukkes.

I utgangspunktet kan du se butikker som har nedsatte varer, innenfor en radius på opp til 50km. Eller bruke postnummer, og få opp butikkene i området rundt dette postnummeret. Hvis du vil følge med på en butikk utenfor denne radiusen kan du sette butikken som en “favoritt”. Favorittbutikkene dukker opp uansett hvor du befinner deg!

Ja! Nå kan du bruke Throw No More-appen uten å dele din posisjon. I innstillinger kan du søke opp postnummer og se butikker i nærheten, uten å ha på stedstjenester.

Nei, Throw No More-appen gir forbrukere beskjed om hvor det er produkter til salgs som står i fare for å bli kastet unødvendig. Du må dra til butikken og kjøpe maten på vanlig vis.

Throw No More-appen er gratis, det koster ingenting å laste den ned eller bruke den. Varene kjøper du som vanlig i butikken, da det ikke er noen betalingsløsning i appen.

Nei, du trenger ikke logge inn. Appen krever ikke navn eller noen annen informasjon fra deg. Utenom lokasjon som trengs for at du skal få opp butikkene, om du ikke bruker postnummer.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?