
Nyheter og inspirasjon

Hva kan jeg gjøre med tørt brød?
Nordmenn elsker brød! Mange av oss spiser brød flere ganger om dagen, til frokost, i nistepakken til lunsj eller til kvelds. Vi kjøper og baker

Restefest med Throw No More
Tenk om de slitne gulrøttene, de to pølsene som var igjen fra skogsturen eller den litt kjipe frukten på benken kunne blitt til noe ordentlig

Throw No More og FNs bærekraftsmål
Throw No More jobber mot flere av FNs bærekraftsmål I 2015 vedtok FN 17 bærekraftsmål for en bærekraftig fremtid. Dette er 17 mål som alle

Et bærekraftig kosthold med mindre matsvinn
Maten vi spiser påvirker bærekraft og klima. Det er derfor helt nødvendig at vi produserer og spiser mer bærekraftig, og ikke minst: at vi reduserer matsvinnet betraktelig. Bli med oss i kampen mot matsvinnet!

Våre beste matreddertips
Vi har samlet våre beste tips som vil gjøre deg til en ekte matredder. I Norge kaster vi nemlig 42,6 kg mat per innbygger, hvert år. Vi er nødt til å redusere matsvinnet, men det kan være vanskelig å vite hvordan. Dette skal vi i Throw No More hjelpe deg med.

Forstå «best før» datoen.
Som en forbruker er det viktig å ikke blande «best før» merking med «siste forbruksdag». Matprat har en fin artikkel som viser forskjellen på disse.

Tips til matsikkerhet
Vi jobber hardt for å redusere matsvinn, men vi vil også gjerne gi mer informasjon om matsikkerhet. Matsikkerhet er viktig for alle, og det er

Norge har et matsvinnproblem
Hele verden har et matsvinnproblem! Ifølge undersøkelser gjort av Østfoldforskning i 2017, blir det i husholdninger alene kastet 224 004 tonn spiselig mat. Det koster