Hvem er Throw No More?

Vår visjon

Vår visjon er drevet av et brennende ønske om å forandre verden ved å bekjempe matsvinn og skape en mer bærekraftig fremtid. Hos Throw No More er vår kjernefilosofi å gjøre det utrolig enkelt for alle – fra forbrukere til butikker – å delta aktivt i kampen mot matsvinn.

I en verden hvor over 40% av all mat som produseres går til spille, skaper vi en teknologisk revolusjon som gjør det mulig å redusere dette sjokkerende tallet. Samtidig gir vi forbrukerne muligheten til å nyte de samme kvalitetsvarene som butikkene ofte kaster unødvendig. Vår app og løsning er ditt hemmelige våpen for å handle smart, spare penger og redusere ditt eget økologiske fotavtrykk.

Vår lidenskap for å bekjempe matsvinn er drevet av en dyp forståelse av de globale konsekvensene. Hvert år forsvinner 2,5 milliarder tonn mat, og dette utgjør utrolige 10% av de årlige CO2e-utslippene. Det er en paradoksal situasjon hvor butikker kaster mat som nærmer seg utløpsdato, samtidig som millioner av mennesker lengter etter rimeligere alternativer.

Throw No More ble født ut av denne nødvendigheten og ble grunnlagt i 2016 med en visjon om å forandre spillereglene. Vi er ikke bare et selskap; vi er en bevegelse som oppfordrer alle til å være en del av løsningen. Sammen kan vi redusere matsvinn, spare penger og skape en mer bærekraftig fremtid for kommende generasjoner. Velkommen til en verden hvor dine valg betyr noe større enn deg selv – velkommen til Throw No More!

Våre resultater

Throw No More gir en sanntidsvisning av nedprisede matvarer som nærmer seg utløpsdato i butikkene nær deg, og sparer forbrukerne både tid og penger.

Butikkene som er med i appen selger 25–89% flere nedprisede varer, mens app-brukere drar nytte av en gjennomsnittlig rabatt på 47%.

I tillegg så bidrar løsningen til at butikkene reduserer sitt svinn og kast av mat.

Siden lansering av Thow No More appen i mars 2020 så har over 21,5 millioner nedprisede varer blitt solgt gjennom løsningen – takket være våre 195 000 nedlastere. 

Throw No More har blitt listet som et av Top 25 Nordic Cleantech-selskap i verden.

Gründerens historie

Throw No More startet med at jeg, Kurt Falch Stokke, skulle ha meg en hamburger på bensinstasjonen. Det var sent på kvelden, og burgergrillen var stengt. Øynene mine gløttet over på pølsedisken, der lå det 12-14 pølser. Som sunnmøringen jeg er, spurte jeg om å få en gratis. Da fikk jeg beskjed om at de var pålagt å kaste de. Noe jeg synes var helt bak mål..

Der gikk det opp et lys for meg! Jeg må starte en app, slik at denne maten ikke går til spille. Det var sånn det hele startet. Etterhvert gikk jeg over til å heller fokusere på dagligvarebransjen. Jeg kunne snakket i timesvis om dette, men for å gjøre en lang historie kort: Det har vært mange år med utvikling, med oppturer og nedturer.

– Og nå har vi endelig lansert Throw No More-appen!

ansatt i throw no more

Finn ut mer om løsningen

I Norge kastes det over 417 000 tonn mat hvert år. Med Throw No More-appen håper vi du vil bli med å få til en dramatisk endring.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?