Hvem er Throw No More?

Vår visjon

Vi lever for å gjøre det enklere å redusere matsvinn. Ved hjelp av teknologiske løsninger skal det være enklere både å selge og kjøpe nedprisede varer som nærmer seg utløpsdato. 

40% av all mat som produseres går til spille, som tilsvarer 2,5 milliarder tonn i året – 10% av de årlige CO2e-utslippene. Paradoksalt nok kaster butikkene daglig mat som går ut på dato, mens millioner av forbrukere etterspør rimeligere mat. 

Dette er grunnen til at Throw No More ble grunnlagt i 2016.

 

Våre resultater

Throw No More gir en sanntidsvisning av nedprisede matvarer som nærmer seg utløpsdato i butikkene nær deg, og sparer forbrukerne både tid og penger.

Butikkene som er med i appen selger 25–89% flere nedprisede varer, mens app-brukere drar nytte av en gjennomsnittlig rabatt på 47%.

Butikkenes matsvinn reduseres med 4%.

Siden lansering i 2020 har over 19 millioner nedprisede varer blitt solgt gjennom Throw No More takket være våre 187 000 nedlastere. 

Throw No More har blitt oppført som et av Top 25 Nordic Cleantech-selskap.

Gründerens historie

Throw No More startet med at jeg, Kurt Falch Stokke, skulle ha meg en hamburger på bensinstasjonen. Det var sent på kvelden, og burgergrillen var stengt. Øynene mine gløttet over på pølsedisken, der lå det 12-14 pølser. Som sunnmøringen jeg er, spurte jeg om å få en gratis. Da fikk jeg beskjed om at de var pålagt å kaste de. Noe jeg synes var helt bak mål..

Der gikk det opp et lys for meg! Jeg må starte en app, slik at denne maten ikke går til spille. Det var sånn det hele startet. Etterhvert gikk jeg over til å heller fokusere på dagligvarebransjen. Jeg kunne snakket i timesvis om dette, men for å gjøre en lang historie kort: Det har vært mange år med utvikling, med oppturer og nedturer.

– Og nå har vi endelig lansert Throw No More-appen!

ansatt i throw no more

Finn ut mer om løsningen

I Norge kastes det over 417 000 tonn mat hvert år. Med Throw No More-appen håper vi du vil bli med å få til en dramatisk endring.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?