Foto: Marie Thrane

Satay kyllingspyd

Visste du at kylling er det produktet som dukker opp oftest i Throw No More-appen? Det finnes utrolig mye godt man kan lage av ulike kyllingprodukter! Se her hva Marie Thrane ble inspirert til å lage av kyllingfileten hun fant i appen vår.

 

Ingredienser

Kyllingspyd:

  • 650 g kyllingfilet
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket koriander
  • 2 ts sambal oelek eller annen chilipaste

Peanøttsaus:

  • 5 ss grovt peanøttsmør
  • 1 dl vann
  • Marinaden

 

Fremgangsmåte

  1. Del opp kyllingfiletene i strimler.
  2. Bland resten av ingrediensene til en marinade, og hell over kyllingen.
  3. Rør sammen og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Ha kyllingstrimlene på grillspyd og stek i ovnen på 200 ℃ varmluft med grillelement i 5 minutter.
  5. Lag peanøttsausen ved å røre inn vann og peanøttsaus i resten av marinaden og kok opp.

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?