Matsvinn appen

Throw No More, matredder-appen

I 2022, bidro Throw No More-appen til at over 2128 tonn og 8 millioner datovarer ble solgt, i stedet for kastet. 

I appen kan du se hvilke nedsatte datovarer som finnes hos Joker, Spar, Nærbutikken og Eurospar-butikkene i Norge, til sammen ca 680 butikker. Det har aldri blitt kjøpt så mye datovarer som det ble i 2022! Økningen tilsvarer en verdi på over 42 millioner kroner sammenlignet med 2021! Det er mange som handler nedsatte datovarer hos butikkene vi samarbeider med. Sammen bidrar vi til mindre matsvinn, og du som kunde sparer penger og miljøet når du handler.

 

Hvordan spare penger når du handler mat? 

Throw No More-appen gir deg oversikt over varer med kort holdbarhet. Fordelen er at du kan kjøpe datovarer når som helst i butikkens åpningstid, du kan selv plukke med det du vil ha slik at du enkelt kan planlegge måltidene. I appen ser du hvilke butikker som selger matvarer som nærmer seg utløpsdato eller som ikke kan selges til full pris av andre grunner. Disse prises ned til 30-80% i butikken, i stedet for at varene kastes. 

I forbindelse med økte strømpriser, høyere rente og generelt høyere kostnadsnivå, har også antall nedlastere av appen økt, men først og fremst ser vi en økning av antall datovarer solgt. Her er det mye å spare for deg som handler, men også for dagligvarebutikkene. Siden det har kommet nye regler for avfallshåndtering fra 01.01.23, er det krav om at alt avfall skal sorteres. Dette vil koste tid og penger for butikkene. Dersom de får solgt varene til nedsatt pris i stedet, er det en vinn-vinn-situasjon for butikkene, alle som handler og for miljøet. 

FN har estimert at 1⁄3 av all maten som produseres blir kastet. Ved å kjøpe varer med kort holdbarhet, bidrar du til å redusere dette. Se, lukt og smak på maten og husk at mye kan fryses. Det er bra både for lommeboken din og miljøet.

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?