Vi kaster alt for mye salat. Vi kjøper inn salat, bruker det vi trenger til ett måltid, og så blir resten ofte liggende dårlig emballert i kjøleskapet og blir vissen ganske raskt.
For å holde salat frisk lengst mulig og lett tilgjengelig kan du gjøre følgende:
- Skyll salaten i en salatslynge (en god investering hvis du ønsker sunnere matvaner med mer grønt til måltidene) Med salatslynge får du bort det meste av vannet, og salaten smaker friskere og bedre
- Legg salaten i en beholder
- Ta et ark med kjøkkenpapir og brett sammen. Legg på toppen slik at det dekker salaten
- Sett på lokk. Salaten vil da holde seg frisk i kjøleskapet i lang tid.
- Plukk ut det du trenger til måltidet og sett tilbake i kjøleskapet
Salat inneholder fiber, vitamin B, folat og vitamin K. Vitamin K spiller en rolle for blodets evne til å levre seg, mens mangel på vitamin K kan gi dårligere beskyttelse mot åreforkalkning.
Jo mørkere salaten er i fargen, jo mer næringsstoffer har den. Derfor er spinat den sunneste salaten.
En kjapp sommersalat:
Bland salater som du liker, f.eks.
Crispisalat
Spinat
Ruccola
Se hva du har av rester i kjøleskapet: F.eks.kylling, skinke, reker, røkelaks, tunfisk, kokt egg, kjøttpålegg
Topp med Apetina fetaost med urter på glass, bruk litt av oljen og topp med en god eddik hvis du har. Eddik med pepper anbefales!
FERDIG! Lett å ta med på stranden🙂
Tips: Legg opp i fryste mangobiter eller brokkolitopper om du har det, så holder salaten seg kald og frisk utover dagen