Digg salat

Hvordan få salaten til å holde seg frisk lenge

Vi kaster alt for mye salat. Vi kjøper inn salat, bruker det vi trenger til ett måltid, og så blir resten ofte liggende dårlig emballert i kjøleskapet og blir vissen ganske raskt.

 

For å holde salat frisk lengst mulig og lett tilgjengelig kan du gjøre følgende:

  1. Skyll salaten i en salatslynge (en god investering hvis du ønsker sunnere matvaner med mer grønt til måltidene) Med salatslynge får du bort det meste av vannet, og salaten smaker friskere og bedre
  2. Legg salaten i en beholder
  3. Ta et ark med kjøkkenpapir og brett sammen. Legg på toppen slik at det dekker salaten
  4. Sett på lokk. Salaten vil da holde seg frisk i kjøleskapet i lang tid.
  5. Plukk ut det du trenger til måltidet og sett tilbake i kjøleskapet

 

Salat inneholder fiber, vitamin B, folat og vitamin K. Vitamin K spiller en rolle for blodets evne til å levre seg, mens mangel på vitamin K kan gi dårligere beskyttelse mot åreforkalkning.

Jo mørkere salaten er i fargen, jo mer næringsstoffer har den. Derfor er spinat den sunneste salaten.

 

En kjapp sommersalat:

Bland salater som du liker, f.eks.

Crispisalat

Spinat

Ruccola

Se hva du har av rester i kjøleskapet: F.eks.kylling, skinke, reker, røkelaks, tunfisk, kokt egg, kjøttpålegg

Topp med Apetina fetaost med urter på glass, bruk litt av oljen og topp med en god eddik hvis du har. Eddik med pepper anbefales!

FERDIG! Lett å ta med på stranden🙂

Tips: Legg opp i fryste mangobiter eller brokkolitopper om du har det, så holder salaten seg kald og frisk utover dagen

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?