Foto: Elisabeth Le (Alt Asiatisk)

Grillspyd med peanøttsaus

Vi har fått denne deilige oppskriften på Grillspyd med peanøttsaus fra Elisabeth Le, som står bak bloggen Alt Asiatisk.

Hun brukte appen før handleturen og lagde denne middagen, på rundt 100kr! De fant gode, ferdig marinerte grillspyd og salat på minst halvpris, som KUN var nedsatt pga. dato.

Sjekk ut oppskriften og la deg inspirere!

 

Ingredienser for 2 porsjoner

GRILLSPYD

  • Ca. 400-500 g grillspyd

  • 200 g salatmix

  • Kokt ris

 

PEANØTTSAUS

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 6 ss hoisinsaus

  • 3 ss crunchy peanøttsmør

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1,5 dl vann

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ss olje til steking

  • Peanøtter som topping

 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Grillspydene fant de på tilbud med Throw No More-appen. Ønsker du å lage fra bunnen av, kan satay med kylling, storfe eller svin passe svært godt med peanøttsausen.
  2. Lag peanøttsausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge.
  3. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. La den putre til ønsket tykkelse, smak til med sesamolje og løft av platen.
  4. Deretter kan du grille grillspydene.

Serveres med salat, ris og peanøttsaus.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?