Foto: Mari Hult (Vegetarbloggen)

Dessertpizza

Vegetarbloggen har vist oss at det er flere måter å bruke ferdig pizzadeig på. Hva med å teste denne deilige dessert-varianten?

 

Ingredienser

1 tynn pizzabunn

3 ss peanøttsmør

1 banan

50 g melkefri sjokolade

60 g cashewnøtter og tørka tropisk frukt (1 pose)

125 g melkefri yoghurt med vaniljesmak

 

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha på pizzabunnen, og smør peanøttsmør utover den.

Skjær banan i skiver og grovhakk sjokoladen. Ha oppå peanøttsmøret.

Stek pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter – til sjokoladen begynner å smelte.

Grovhakk nøtter og frukt. Ta den varme pizzaen ut av ovnen, topp med vaniljeyoghurt, nøtter og frukt.

Skjær pizzaen i serveringsstykker, og spis den varm eller lun.

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?