Foto: Elisabeth Le (Alt Asiatisk)

Enkel og rask stekt ris

Har du prøvd stekt ris før? Det er like godt som det er enkelt å lage. Denne oppskriften er fra Alt Asiatisk og passer perfekt til deg som ønsker billig middagstips som student eller noe raskt og godt i hverdagen. Det kan være at du allerede har mange av ingrediensene i oppskriften, og du kan bruke andre proteiner som kylling, kjøtt, fisk eller tofu.

 

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

  • 750 g kokt ris

  • 260 g pølser i skiver

  • 100 g frosne erter

  • 100 g mais

  • 3 sammenpiskede egg

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 hakket hvitløk

  • 1/2 hakket løk

  • Olje til steking

 

Saus 

  • 2 ss soyasaus

  • 3 ss østerssaus

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm 1 ss olje i en non stick wok eller stor panne på middels høy varme. Tilsett eggene og vend frem og tilbake til du får en fast eggerøre. Legg til side på en tallerken.
  2. Ha oppi 2 ss ekstra olje på samme varme i pannen. Fres løk og hvitløk sammen til gyllen før du tilsetter pølser og steker i 2-3 minutter. Ha deretter oppi resterende grønnsaker og stekes i 2-3 minutter til.
  3. Vend inn risen i noen minutter til den blir varm dersom du bruker kald ris.
  4. Bland sammen sausen, hell over risen og bland alt godt sammen. La smakene sette seg i noen minutter til mens du blander jevnlig. Dryss på med hakket vårløk eller gressløk og server.

 

Håper det smaker 🙂

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?