billig middag
Group of young people eating dinner

Våre beste tips for billig middag

Det finnes mange gode råd for hvordan du kan lage billig middag, som også er sunn og smaker godt! Det handler om å lære seg noen triks, og bruke de flittig. Å gjøre noen endringer på hva du hvordan du velger varer, hva du velger og hvordan du behandler de varene vil ha mye å si for lommeboken din. Her er noen gode tips fra oss i Throw No More, for å handle og lage billig middag! 

 

Planlegg handleturen

 Det er fort gjort å komme hjem fra butikken med mer enn det du planla å handle til middagen, eller noe som kostet mye mer enn den billige middagen du hadde lyst på. Sett deg ned og planlegg hva du skal ha til middag, gjerne for hele uken. Da har du tid til å tenke deg om og slipper å ta avgjørelser når du stresser i butikken med tom mage. Dette betyr ikke at du trenger å lage lange lister og handle for hele uken på en gang. Gjør du det kan det fort bli matsvinn, for vi vet ikke om det passer å spise nøyaktig det vi har planlagt hver dag. Throw No More-appen er et godt verktøy når du ønsker forutsigbarhet og vil planlegge hvordan å få billige varer og samtidig redusere matsvinn.

planlegge handling

Velg rimelige og sunne råvarer

Her er det mange veier å gå. Vi anbefaler å spise mer grønnsaker, mer kornvarer, mer belgfrukter og mindre kjøtt og ferdigprodukter. Dette går også i tråd med vårt ønske om et kosthold som er godt for kloden. Norske grønnsaker i sesong, som gulrøtter, brokkoli, blomkål, erter, løk, paprika, kål og salat er billig. Det er også stappet med næringsstoffer vi trenger og gir grunnlaget for utallige gode retter. Ris, pasta og grovere kornvarer er billig og passe godt som tilbehør til det meste. Kjøp store pakninger, ikke boil in bag. Ellers er det veldig gunstig å bytte ut litt kjøtt med belgfrukter, som erter, kikerter, linser og bønner. Du kan kjøpe de tørkede som er aller rimeligst, men hermetiske er også billig. Belgfrukter gir deg proteiner og fiber, men er ofte sunnere og billigere enn kjøtt. Også så godt! For å lage billig middag og velge billige råvarer må du også se på kiloprisen, det er en god måte og sammenligne varer på i butikken. 

 

Let etter nedsatte varer

Vårt beste tips er jo selvfølgelig å jakte på nedprisede varer. Disse varene er nedsatt med rundt 50 prosent, så her er det mye penger å spare. Ofte er det kjøtt, fisk og ulikt tilbehør som salat, som er nedsatt i butikkene. Da blir det billig middag. For å kunne planlegge bruker du Throw No More-appen, der kan du se hva butikkene rundt deg har til nedsatt pris akkurat nå. Med førpris, nåpris og antall. Ved å kjøpe varer som er nedsatt på grunn av dato får du ikke bare billig middag, men du hjelper butikken å redusere sitt matsvinn. Etter at du har handlet nedsatte varer er det enda viktigere at de faktisk blir spist. Den dyreste middagen er den som ikke blir spist. 

 

Lykke til og kos deg med billig middag!

Last ned app for iOS her 

Last ned app for Android her

 

Les mer om å spare penger på mat her

Les mer om hvorfor det er lurt å kjøpe varer med kort holdbarhet her

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?