Takk for en fantastisk Norgesturné!

Nå er vi ferdige med Norgesturnéen vi i Throw No More har hatt sammen med Joker Norge. Og det har vært en fantastisk fin tur! Reisen gikk fra Joker Abildsø i Oslo, til Sørlandet hvor vi besøkte Joker Finsland i Kristiansand. Deretter gikk turen vestover til Joker Spilde i Bergen, før vi dro nordover. Neste stopp var Joker Foldereid i Nord-Trøndelag, og til slutt reiste vi helt ut til Røst og besøkte Joker-butikken der. 

På hvert sted har vi møtt kunder og ansatte og hatt gode samtaler om matsvinn. Det er veldig mange som er bevisste på matsvinn som et stort problem, og som har lyst til å bidra. Samtidig er det noen som fortsatt er skeptiske til å spise mat som nærmer seg utløpsdato, så datoskrekken er fortsatt en utfordring vi må jobbe med. Det er også mange som synes det er vanskelig å vite hvordan de kan gjøre enkle tiltak for å redusere matsvinnet, og leter etter verktøy som matsvinn-apper i tråd med Throw No More. 

Mat med nedprisede varerJoker Foldereid

Et mål med turnéen var derfor å vise frem Throw No More-appen, og hvilke varer som finnes der. Varene vi så i appen som nærmet seg utløpsdato ble brukt til å lage spennende grillmat til de som møtte opp. Vi fant ofte kjøtt, kylling og fisk med kort holdbarhet som ble gode utgangspunkt. Så lagde vi masse spennende salater og salsaer, med grillede grønnsaker, frukt og godt tilbehør. Dermed fikk vi vist frem hvordan man kan bruke hva enn du finner nedpriset, sammen med andre varer som gjør alt mye mer spennende! 

Tusen takk til alle som møtte opp, snakket med oss om matsvinn og skrøt av maten. Og til de flotte kjøpmennene og ansatte på Joker-butikkene som har stilt opp. De har delt entusiastisk om hvordan de jobber med matsvinn i sin butikk, og livet hos den gode naboen. Veldig gøy å se hvor viktig disse butikkene er for lokalmiljøet. Spesielt som på Røst og i Foldereid hvor Joker er eneste butikk på flere mils avstand, og et viktig samlingspunkt i bygda. 

Takk for en fantastisk Norgesturné, hilsen Kurt og Marie i Throw No More

 

Last ned app for iOS

Last ned app for Android

Les om hvorfor det er lurt å kjøpe nedprisede varer her

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?