På disse kjølige høstdager er det lite som frister mer enn et smakfullt og varmende måltid, som denne spicy ramen med crispy kylling. Oppskriften er fra Elisabeth Le, som står bak matbloggen Alt Asiatisk. Med få ingredienser og enkel fremgangsmåte står retten ferdig på en halvtimes tid.
INGREDIENSER FOR 4–5 PORSJONER
-
600 g økologisk kylling overlår
-
3 ss olje til steking
-
1 ts salt
Kraft
-
1,5 l vann
-
25 g ingefær i strimler
-
1–2 chilier
-
2 vårløk
-
4 ss soyasaus
-
2 ss kyllingbuljongpulver
-
2 ss mirin
- 1/4 ts salt
Tilbehør
-
Ramen nudler / eggnudler
-
1–2 hakket chili
-
Mais
-
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Fileter kyllingen og dryss på med 1 ts salt fordelt på begge sidene av alle filetene.Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrunt og sprøtt. Snu og stek i 3-4 minutter til. Legg kyllingen over på et fat.
- Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær og chili i oljen som vi stekte kyllingen. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsetter vann, soyasaus, mirin, buljongpulver og salt.
- Sett på lokk og la kraften koke på medium varme i ca. 10 min. I mellomtiden kan du koke nudler.
- Sil ut kraften når den er klar over en bolle eller ta ut grønnsakene for en klar kraft. Når alle elementene til retten er klare, kan du legge ramen nudler i bollen og ha kraften over. Topp med kylling som du deler i mindre biter, chili, mais, vårløkringer og sesamfrø.
Tips
Kyllingbuljongpulver fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Ajinomoto eller Knorr.
Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og du kan fint erstatte ved å smake til med sukker eller brunt sukker.