Rester av grillmat

Det har vært grillsesong lenge nå og du begynner kanskje å bli litt lei? Vi ser at det er mye grillmat som blir priset ned i butikkene hele sommeren, og det er gjerne mye kjøtt og grillrester som står i fare for å bli kastet.

Derfor vil vi gi deg noen tips, både til hva du kan gjøre med rester av grillmat og hvordan du kan bruke klassiske grillprodukter på en litt annerledes måte! Håper du blir inspirert og bidrar til mindre matsvinn både i butikkene og hjemme.

Pølser til en klassisk pølsegryte?

Pølser er ofte til nedsatt pris på grunn av dato, og kanskje blir det et par igjen i pakken hver gang du har grillet? Her er noen tips til hva du kan bruke pølsene til:

Omelett med pølsebiter
Omelett med pølsebiter er en god lunsj!

Kan man spise pølser etter siste forbruksdag?

Om pakken har vært åpnet, så anbefales det å bruke opp pølsene innen en uke, men er pakken vakumpakket og uåpnet, kan den ofte brukes noen dager etter dato. Som på mange andre matvarer er det lurt å bruke nesa, og koke/steke de litt ekstra. Lukter det surt, så er det ofte en grunn.

Grillribbe eller koteletter

Krydrede grillribber eller koteletter er grillmat det ofte kan bli rester av. Da er det et godt tips å bruke restene til noe helt annet enn en klassisk grillmiddag! Det gjelder også om du finner slike varer til nedsatt pris i butikkene, bli inspirert til å bruke det på en mer spennende måte!

  • Kutt kjøttet i strimler og ha det i panna med litt asiatisk hoi sin saus. Server i bao buns, asiatiske pannekaker eller wrap med gulrøtter, agurk, koriander og hoi sin saus.
  • Ha i wrap eller pita med salat, syltet rødløk og agurk, eller andre grønnsaker du liker!
  • Kutt opp kjøttet og ha det i en wok sammen med dine favorittgrønnsaker og asiatiske sauser.
  • Har du biff eller svinekjøtt så kan du lage en deilig ramen, som denne fra Mat på bordet .
Grillrester i bao buns
Grillribbe i bao buns med asiatiske smaker

Burger

  • Har du rå burgere kan du faktisk forme de om til kjøttboller og spise med poteter eller pasta!
  • Ferdig stekt burger kan kuttes i strimler eller biter og varmes, ha de i en wrap eller pita med for eksempel salat, tomat, rødløk, agurk og tzatziki.
  • Kutt opp burgerne og ha de på pizza.
Burger i wrap
Burger kan spises i wrap med mer grønnsaker!

 

Det best tipser er egentlig å eksperimentere med maten og prøve seg frem. Da blir du raskt en ekte matredder, og mestringsfølelsen av å ha laget et godt måltid av varer som sto i fare for å bli kastet er fenomenal. Lykke til!

 

Last ned app for iOS her 

Last ned app for Android her

 

Få flere restetips her! 

Les om best før og siste forbruksdag her! 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?