Norgesturné med Throw No More og Joker: Episode 2

I andre episode av Norgesturnéen med Throw No More og Joker har vi kjørt El-bilen ned til Joker Finsland i Kristiansand. Her har kjøpmann Vidar virkelig gjort en innsats for lokalmiljøet og Joker-butikken er et samlingspunkt for store og små. Her er det mange som er engasjerte og opptatt av at vi må bli flinkere til å få ned matsvinnet. Marie griller både fisk, kjøtt og masse grønnsaker på grillen. Og Kurt får en utfordring! 

Se episoden her: 

 

Grønnsaker på grillen, med kjøtt eller fisk

Laksefileter
Lofotburgere
Baconburgere

Grillede grønnsaker
2 paprika
2 squash
1 purre
5 nektariner
Olivenolje
Salt og pepper
Sitron

Tzatziki
3 dl gresk yogurt
1 agurk
2 hvitløksfedd
0,5 ts salt
0.5 ts pepper
Koriander eller persille

  1. Lag de grillede grønnsakene ved å kutte paprika i to, squash i ca. 1 cm tykke skiver på langs og purren i to på langs. Skyll purren for å få ut evt. sand. 
  2. Kutt nektarinene i to og fjern stenen.
  3. Pensle alle grønnsakene og nektarinen med olivenolje, strø over salt og pepper. Legg de på grillen og snu de underveis, slik at alle får godt med farge. 
  4. Kutt opp grønnsakene og server de som en salat med litt presset sitron over. 
  5. Tzatziki lager du ved å rive en agurk med rivjern og presse ut en del av vannet. Bland inn agurken i yogurten og tilsett hakket eller revet hvitløk, salt, pepper og  koriander eller persille etter eget ønske. 
  6. Ha salt, pepper og sitronskiver over laksen. Stek den i form på grillen, sammen med fiskeburgere og baconburgere. Eller annen grillmat du finner i Throw No More-appen.
  7. Server laks, fiskeburgere og baconburgere eller annen grillmat med salat og tzatziki.

 

Last ned Throw No More-appen her

Les med om Norgesturnéen vår her

Få svar på ofte stilte spørsmål om matsvinn her

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?