Knuste poteter til grillmat

Knuste poteter er det perfekte tilbehøret til sommermat eller grillmat. Det er enkelt å lage, passer til salat, lune retter eller det du skal grille.

Fremgangsmåte

Beregn ca 3 poteter per pers

  • Kok potetene (dekk potetene helt med vann og kok til du kan stikke en gaffel gjennom)
  • Varm ovnen til 225 grader
  • Når potetene er ferdigkokte, hell av vannet og la de tørke/dampe litt 
  • Mos de med bunnen av et glass eller en skje
  • Legg de utover på et brett med bakepapir under
  • Hell litt olje over og krydre med timian, hvitløk, salt og litt ost på
  • Sett de i ovnen til de blir gyldne (ca 15 min) 
  • For ekstra sprøe poteter, snu de etter ca 15 min og stek de i ca 5-10 min til

 

Hvis ikke resten av maten er klar, kan du la de være i ovnen med litt varme på. Et lite tips, hell over litt chimichurri over potetene.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?