Foto: Elisabeth Le (Alt Asiatisk)

Friske sommerruller

Vi har fått denne deilige oppskriften på sommerruller fra Elisabeth Le, som står bak bloggen Alt Asiatisk. Hun var ute og handlet med Throw No More-appen og ble inspirert til å lage sommerruller av varene hun fant. Sjekk ut oppskriften og la deg inspirere!

– og du, det er lov å bruke andre grønnsaker og proteiner enn det som står her!

 

Ingredienser

FYLL

  • 500 g argentinske reker

  • 100 g salatmiks

  • 5 sammenpisket egg

  • 1/2 agurk i lange deler

  • 100 g tørkede risnudler

  • Syltede grønnsaker (valgfritt)

PEANØTTSAUS

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 6 ss hoisinsaus

  • 3 ss crunchy peanøttsmør

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1,5 dl vann

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ss olje til steking

  • Peanøtter som topping

 

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke risnudler. Sil ut og skyll godt med vann. Settes til avrenning.
  2. Kutt grønnsakene til syltede grønnsaker litt tynnere enn i oppskriften om du ønsker å servere innen 30 min. Du kan fint bruke kun gulrøtter til sylting, eller fersk gulrot om du ikke ønsker å sylte.
  3. Lag deretter sausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge.
  4. Stek også omelett av eggene og forbered grønnsakene.
  5. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. La den puttre til ønsket tykkelse, smak til med sesamolje og løft av platen.
  6. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene.
  7. Legg på nudler, egg, agurk og salatmiks. Deretter legger scampi litt lengre med litt avstand fra resten.
  8. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Brett inn kantene og rull hele sommerrullen stramt fremover.
  9. Denne metoden gir deg fine ruller der scampiene og vietnamesisk skinke blir synlige. Du kan også bare legge alt oppå hverandre over rispapiret og rulle som du vil

 

Serveres med peanøttsaus og nyt 🙂

 

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?