Ofte stilte spørsmål fra forbrukere

Q: Når vil jeg kunne laste ned appen?

Throw No More-appen er nå tilgjengelig i Google Play og App store. Vi er for øyeblikket i en testfase hvor vi tester appen i 50 Joker og SPAR-butikker. Flere butikker vil bli synlige i appen etterhvert.

Q: Hvilke kjeder er med i appen?

For øyeblikket er det Joker og SPAR, men EUROSPAR og Nærbutikken kommer snart!

Q: Vil Throw No More spore min data?

Throw No More tar sikte på å være helt GDPR-kompatibel. Vi sporer ikke dine data, vi tar kun vare på telefon-ID for at du skal kunne lagre dine innstillinger. Vi trenger også din lokasjon, for at du skal få opp butikkene. Men denne slettes med en gang appen lukkes.

Q: Kan jeg få opp butikker som ikke er i nærheten?

I utgangspunktet kan du se butikker som har nedsatte varer, innenfor en radius på opp til 50km. Hvis du vil følge med på en butikk utenfor denne radiusen kan du sette butikken som en “favoritt”. Favorittbutikkene dukker opp uansett hvor du befinner deg!

Q: Kommer det en mulighet for å bruke appen uten å ha på stedstjenester?

Det jobber nå med en oppdatering av Throw No More-appen som gjør at du kan søke opp sted og se butikker i nærheten, uten å ha på stedstjenester.

Q: Kan jeg kjøpe varene direkte i appen?

Nei, Throw No More-appen gir forbrukere beskjed om hvor det er produkter til salgs som står i fare for å bli kastet unødvendig. Du må dra til butikken og kjøpe maten på vanlig vis.

Q: Koster det noe å bruke appen?

Nei, alt er gratis!

Q: Trenger jeg innlogging i appen?

Nei, du trenger ikke logge inn. Appen krever ikke navn eller noen annen informasjon fra deg, utenom lokasjon som trengs for at du skal få opp butikkene.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?