Ofte stilte spørsmål fra forbrukere

Q: Når vil jeg kunne laste ned appen?

Throw No More-appen er nå tilgjengelig i Google Play og App store. For øyeblikket har vi med Joker- og SPAR-butikker. Flere butikker vil bli synlige i appen etterhvert.

Q: Hvilke kjeder er med i appen?

For øyeblikket er det Joker, SPAR og EUROSPAR, og Nærbutikken kommer snart!

Q: Er det trygt å spise mat som nærmer seg utløpsdato?

Ja, det er trygt! Men det er forskjell på “best før” og “siste forbruksdag”.

Matvarer som merkes med “best før” er ikke farlige å spise etter at de er gått ut på dato, men kvaliteten reduseres etter tid. Matvarer merket med “siste forbruksdag” kan være helseskadelige å spise etter datoen de er merket med. Om maten er lagret riktig vil derimot også disse matvarene være gode etter dato. De blir ikke dårlige over natten. Så se, lukt og smak før du kaster maten!

Q: Vil Throw No More spore min data?

Throw No More tar sikte på å være helt GDPR-kompatibel. Vi sporer ikke dine data, vi tar kun vare på telefon-ID for at du skal kunne lagre dine innstillinger. For å få opp butikker kan du enten dele din posisjon eller bruke postkode. Din posisjon slettes eventuelt med en gang appen lukkes.

Q: Kan jeg få opp butikker som ikke er i nærheten?

I utgangspunktet kan du se butikker som har nedsatte varer, innenfor en radius på opp til 50km. Eller bruke postnummer, og få opp butikkene i området rundt dette postnummeret. Hvis du vil følge med på en butikk utenfor denne radiusen kan du sette butikken som en “favoritt”. Favorittbutikkene dukker opp uansett hvor du befinner deg!

Q: Er det en mulighet for å bruke appen uten å ha på stedstjenester?

Ja! Nå kan du bruke Throw No More-appen uten å dele din posisjon. I innstillinger kan du søke opp postnummer og se butikker i nærheten, uten å ha på stedstjenester.

Q: Kan jeg kjøpe varene direkte i appen?

Nei, Throw No More-appen gir forbrukere beskjed om hvor det er produkter til salgs som står i fare for å bli kastet unødvendig. Du må dra til butikken og kjøpe maten på vanlig vis.

Q: Koster det noe å bruke appen?

Throw No More-appen er gratis, det koster ingenting å laste den ned eller bruke den. Varene kjøper du som vanlig i butikken, da det ikke er noen betalingsløsning i appen.

Q: Trenger jeg innlogging i appen?

Nei, du trenger ikke logge inn. Appen krever ikke navn eller noen annen informasjon fra deg. Utenom lokasjon som trengs for at du skal få opp butikkene, om du ikke bruker postnummer.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?