Nyheter og informasjon.

Vi har samlet våre beste tips som vil gjøre deg til en ekte matredder. I Norge kaster vi nemlig 42,6 kg mat per innbygger, hvert år. Vi er nødt til å redusere matsvinnet, men det kan være vanskelig å vite hvordan. Dette skal vi i Throw No More hjelpe deg med.

feb 25

Som en forbruker er det viktig å ikke blande “best før” merking med “utgått”. Best før datoer tar for seg kvaliteten på mat, ikke sikkerhet. Det er ikke “utgått dato”, som sier når maten ikke lenger er trygg å spise. Så hva skjer med maten etter at “best før” datoen er gått ut? Maten vil […]

okt 11

Vi jobber hardt for å redusere matsvinn, men vi vil også gjerne gi mer informasjon om matsikkerhet. Matsikkerhet er viktig for alle, og det er noen enkle grep man kan ta for å bli mer informert og dermed beskyttet.   Håndtering Å håndtere mat på feil måte kan føre til matforgiftning. Pass på å alltid […]

des 11

Hele verden har et matsvinnproblem! Ifølge undersøkelser gjort av Østfoldforskning i 2017, blir det i husholdninger alene kastet 224 004 tonn spiselig mat. Det koster nordmenn over 12,8 milliarder kroner per år. Hvis vi legger til det som kastes av matindustrien, grossister, dagligvarehandelen, hoteller og kantiner, får vi 385 000 tonn matsvinn i Norge per […]

des 11

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?