Har du prøvd stekt ris før? Det er like godt som det er enkelt å lage. Denne oppskriften er fra Alt Asiatisk og passer perfekt til deg som ønsker billig middagstips som student eller noe raskt og godt i hverdagen. Det kan være at du allerede har mange av ingrediensene i oppskriften, og du kan bruke andre proteiner som kylling, kjøtt, fisk eller tofu.
INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER
-
750 g kokt ris
-
260 g pølser i skiver
-
100 g frosne erter
-
100 g mais
-
3 sammenpiskede egg
-
1 gulrot i terninger
-
1 hakket hvitløk
-
1/2 hakket løk
-
Olje til steking
Saus
-
2 ss soyasaus
-
3 ss østerssaus
-
1 ss kylling buljong
-
1 ss sesamolje
-
1 ts sukker
-
1/2 ts salt
-
1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE
- Varm 1 ss olje i en non stick wok eller stor panne på middels høy varme. Tilsett eggene og vend frem og tilbake til du får en fast eggerøre. Legg til side på en tallerken.
- Ha oppi 2 ss ekstra olje på samme varme i pannen. Fres løk og hvitløk sammen til gyllen før du tilsetter pølser og steker i 2-3 minutter. Ha deretter oppi resterende grønnsaker og stekes i 2-3 minutter til.
- Vend inn risen i noen minutter til den blir varm dersom du bruker kald ris.
- Bland sammen sausen, hell over risen og bland alt godt sammen. La smakene sette seg i noen minutter til mens du blander jevnlig. Dryss på med hakket vårløk eller gressløk og server.
Håper det smaker 🙂