Bulgursalat er Kristins “go to” oppskrift. Det er en enkel oppskrift, og du kan bruke det du har hjemme. For eksempel pasta, quinoa eller byggryn.
Kristin brukte appen før handleturen og fant en pakke med kyllingfilet hos Spar. Du kan bruke det du ønsker som hovedingrediens som tofu eller haloumi.
Ingredienser for 2 porsjoner
- En pakke med kyllingfile, 2 stk
- Kok ønsket mengde bulgur (en kopp bulgur/2 kopper vann = 2 porsjoner)
- Grønnkål (ca en halv pakke eller ønsket mengde)
- En halv pakke med frosne erter
Kylling marinering
- Ca 0,5 dl olje (nok til å dekke kyllingen)
- 3 ts paprika
- 2 ts grillkrydder
- 2 ts kyllingkrydder om du har dette
- Litt salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Skjær kyllingen i biter og la den ligge i marinaden
- Kok opp bulgur. Et lite tips, kok opp med ca 3 spiseskjeer ketsjup, litt grønnsakskraft og chillipaste eller lignende.
- Stek kyllingen på sterk varme, ta av litt olje om det blir for mye i pannen.
- Kutt grønnkålen i biter, og stek sammen med kyllingen.
- Hell opp i ertene i stekepannen.
- Hell opp i den kokte bulguren i pannen og bland sammen med resten.
- Topp med friske tomater, fersk chilli og fetaost om du har dette.