Forstå “best før” datoen.

Publisert oktober 11, 2019

Som en forbruker er det viktig å ikke blande “best før” merking med “siste forbruksdag”. Matprat har en fin artikkel som viser forskjellen på disse.

Best før

Matvarer som merkes med “best før” påvirkes ikke så lett av mikroorganismer og regnes som ikke-lettbedervelige. Disse merkes ofte også med ” -ofte god etter”. Det er ikke farlig å spise slike varer etter at de er gått ut på dato, men kvaliteten reduseres etter tid.

Siste forbruksdag

Er matvaren merket med “siste forbruksdag” skal dette respekteres. Dette er varer som er lett bedervelige, og dermed kan være helseskadelige å spise etter datoen de er merket med. Men om maten er lagret riktig vil også disse matvarene ofte være gode også etter dato. De blir ikke dårlige over natten. Så se, lukt og smak før du kaster maten!

 

Les flere gode tips for hva du kan gjøre om maten nærmer seg holdbarhetsdatoen på Matprat sine nettsider. 

Se våre beste matreddertips her, hvis du vil unngå at maten nærmer seg dato. 

 

 

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?