Bahar Darabi

Ønsk Bahar velkommen i Throw No More

Publisert august 08, 2021

Throw No More-teamet utvides og Bahar Schie trer inn i rollen som Head of Marketing i august. Bahar har en utdanning innen retail, men har de siste årene jobbet i mediebransjen med markedsføring og annonsering. Nå ønsket hun seg en jobb som ga mer mening, og da kunne det ikke passet bedre enn å få jobbe med markedsføring av matsvinn-appen Throw No More. Vi gleder oss masse til hun starter, og tror hun vil passe veldig godt inn hos oss!

 

Hvorfor ønsker du å jobbe i Throw No More?

Jeg ønsker å jobbe i TNM fordi jeg vil være med å gjøre en forskjell! I tillegg til å ha stor lidenskap for matsvinn elsker jeg å lage mat. Jeg blir som et lite barn når jeg får være kreativ på kjøkkenet. Det å ha respekt for maten er en ting jeg lærte veldig tidlig. Så jeg kjøper inn mat med omhu og planlegger så langt det lar seg gjøre, for at jeg både kan ha det gøy med mat óg være en matredder samtidig!

Hvordan tenker du at du kan bidra i kampen om å redusere matsvinnet i dagligvarebransjen?

Først og fremst, se og gi plass til alle! De som søker informasjon, de som allerede har den informasjonen og til de som ikke helt vet hva de skal gjøre. Vi må se hver og en utfordring som ligger i at forbrukerne synes det er for komplisert å redusere matsvinn, og forenkle akkurat det! TNM har allerede tatt et stort steg for å bekjempe matsvinn bare ved at appen eksisterer, men nå gjelder det å få folk flest til å bruke det i hverdagen – det er sammen vi kan gjøre en betydelig forskjell!

 

Har du et matreddertips?

Jevnlig gå gjennom hva du har i kjøleskapet, tørrskapet + fryseren, sånn at du til enhver tid vet hva du har liggende, og kan “spise deg ut” før du handler. Planlegg restebruk! Stek gjerne to-tre koteletter til middag, men tenk at dersom det blir rester, så kan du bruke det til en lapskaus, pulled pork, taco etc. Et annet tips er å alltid ha matvarer som går bra sammen med restemat. F.eks nudler, ris, egg, bønner. Har du dette tilgjengelig til enhver tid blir det enklere å slenge sammen et restemåltid!

 

Min go-to rett er vegetar gryterett med rester av grønnsaker som smaker like godt men ser litt stusselig ut.

 

vegetargryte med grønnsaker
En vegetargryte med grønnsaker, kikerter og f.eks. kokosmelk og karri er et godt matreddertips!

 

 

Bahar Schie er en av to nye ansatte som tar over stillingen til Marie Thrane, som begynner i ny jobb hos Høyskolen Kristiania i august. I tillegg til Bahar ansettes Julie Aass som administrativ koordinator 1.september. Ønsk dem begge velkommen i Throw No More!

 

 

Få flere matreddertips her!

Se hvordan appen fungerer her

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?