Ida Uberg Gaasland

Bli kjent med TNM: Ida

Publisert mai 15, 2021

Hvem er Ida?

Ida Uberg Gaasland jobber deltid som innholdprodusent i Throw No More. Samtidig utdanner hun seg innen økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI, med fokus på bærekraftig utvikling. Ida viser både i jobben hun gjør hos oss og gjennom studier og annet engasjement at hun brenner for å finne løsninger for en mer bærekrafig verden. Hun har stor interesse og kunnskap om klima og miljø-utfordringer, både når det kommer til tips og triks for mindre matsvinn i hjemmet og for utvikling i næringslivet. Ida har ansvar for å dele innhold på våre plattformer og tar del i utarbeidingen av markedsføringsstrategien.

Hva er det beste med å jobbe i TNM?

Det beste med å jobbe i Throw No More er at jeg føler at jeg kan påvirke at verden går ett steg i riktig retning ved å spre informasjon om hvordan man kan redusere matsvinn og bidra til at flere vet om og tar i bruk Throw No More – appen. Som økonomistudent synes jeg det er veldig gøy å få jobbe i en oppstartsbedrift slik at jeg får se hvordan innovasjon og forretningsutvikling foregår i praksis. Siden det er et mindre selskap får jeg også ta del i mer enn bare mine egne arbeidsoppgaver, utfordret meg selv kreativt og det er alltid noe nytt som skjer!

Hvordan mat liker du?

Jeg er veldig glad i alle mulige variasjoner av taco og tapas. Det er alltid godt og jeg blir aldri lei siden man kan bruke så mange forskjellige ingredienser! Ikke minst er det jo perfekt for å bruke opp restemat og forhindre matsvinn!

 

Tapas er en super måte å bruke opp rester på

 

Hva gjør du for å kaste mindre?

Jeg prøver å planlegge godt og sørge for å ikke overfylle kjøleskapet slik at jeg har kontroll på hva jeg har til enhver tid. Etter middagen pakker jeg raskt ned restene før de blir dårlige slik at jeg kan spise det til lunsj neste dag! Jeg synes også det er gøy å prøve å lage en middag kun med det jeg måtte ha i skuffer og skap fra før, selv om det kan føre til litt rare kombinasjoner i blant.

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

Når jeg ikke jobber eller studerer sitter jeg helst på en fjelltopp eller er i gode venners selskap!

 

Vet du forskjellen på best før og siste forbruksdag? 

Last ned app for iOS her 

Last ned app for Android her

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?