6 mathacks som sparer tid, penger og matsvinn

Hvem setter vel ikke pris på noen tips og triks som kan gjøre livet litt enklere? Vi har samlet 6 hacks som er enkle å implementere i hverdagen, og som ikke bare vil spare deg tid, men også penger og unødvendig matsvinn ved å være kreativ med rester og sliten mat.

 

Forhåndskutt ingrediensene
Har du mye å forberede til et selskap eller ukens middager?
Forhåndskutt det du kan noen dager i forveien, så blir selve matlagingen litt roligere.

 

 

La hvitløk, chili og ingefær bo i fryseren
Bruker du disse ingrediensene oftest i varmretter? Finkutt alt og oppbevar i lufttette bokser/poser i fryseren, så går matlagingen raskere. Ingefær kan også fryses hel og raspes når du trenger litt.
Tips: dette funker også med andre grønnsaker! Begynner purren eller vårløken å se litt trist ut? Kutt opp og frys ned, så kan du slenge dem rett i neste suppe eller wok!

 

 

Smør + rivjern
Har du glemt å romtemperere meierismøret? Finn rem et rivjern, så får du smørevennlig smør med en gang!

 

 

Frosne druer = isbiter
Frosne druer er ikke bare digg snacks, de funker også utmerket som isbiter om vinen ikke har rukket å bli helt kald, uten å vanne den ut.

 

 

Tørre brødskiver + blender
Ha tørre brødskiver i blenderen eller rasp til smuler og bruk til panering, kjøttboller,
ny brøddeig, knekkebrød, tilslørte bondepiker eller over fiskegrateng.

 

 

Riv osten selv og frys ned
Prismessig lønner det seg å kjøpe store ostepakker. Om du ikke får spist opp hele pakken før den blir dårlig, riv osten og oppbevar i fryseren, så har du til pizza og andre varmretter senere.

 

 

 

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?