Foto: Elisabeth Le (Alt Asiatisk)

Soya kylling nudler

Elisabeth Le, som står bak bloggen Alt Asiatisk, fant kyllinglår og egg gjennom Throw No More-appen og lagde denne herlige nudelretten med grønnsaker og andre ingredienser hun allerede hadde i kjøleskapet. Vel bekomme!

 

Ingredienser for 4 personer

Soya kylling

4 kyllinglår (1,2 kg – les tips)

50 g ingefær i skiver

4 fedd hvitløk

2 vårløk

6 dl vann

1 dl lys soyasaus

0,5 dl mørk soyasaus

50 g sukker

1 ss sesamolje

1/2 ts five spice krydder

1/2 ts pepper

1/2 ts salt

Annet

Eggnudler til 4 porsjoner (ca. 75 g per porsjon/300 g til sammen)

3 bok choy

2-3 bløtkokt egg i halve

Chilisaus (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Legg alle ingrediensene til «soya kylling» i en kjele/gryte. Vannet bør dekke kyllingen.

Kok opp på høy varme. Når det fosskoker, setter du på lokk, tar varmen ned til middels høy. La de koke i ca. 15-20 minutter til, etter tykkelsen på kjøttet. Snu gjerne på lårene etter halve tiden er gått. Vi ønsker at kjøttet skal være mørt og godt, derfor viktig å ikke overkoke.

I mellomtiden koker du egg og eggnudler. Bok choy deler du opp i båter og kan enten dampe eller koke mellom 2-4 minutter.

Ta kyllingen ut av kraften og del opp i spisestore skiver. Bruk gjerne en kjøkkenhammer og bank kniven gjennom beinet.

Ha nudler i skåler, topp med kyllinglår, bok choy og et halv egg per porsjon. Her vil du ha ca. 8 dl saus i kjelen, så fordel mellom 1,5 – 2 dl saus per porsjon over nudelen. Nytes varm.

 

TIPS:

  • Ønsker du ikke å bruke kyllinglår med bein, kan du enten filetere bort beinet (gjelder også overlår), eller bruke lårfilet, gjerne med skinn. Juster da koketiden.
  • Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Andre grønnsaker som brokkolini, sukkererter, sopp og lignende kan også brukes.

 

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?