Elisabeth Le, som står bak bloggen Alt Asiatisk, fant kyllinglår og egg gjennom Throw No More-appen og lagde denne herlige nudelretten med grønnsaker og andre ingredienser hun allerede hadde i kjøleskapet. Vel bekomme!
Ingredienser for 4 personer
Soya kylling
4 kyllinglår (1,2 kg – les tips)
50 g ingefær i skiver
4 fedd hvitløk
2 vårløk
6 dl vann
1 dl lys soyasaus
0,5 dl mørk soyasaus
50 g sukker
1 ss sesamolje
1/2 ts five spice krydder
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Annet
Eggnudler til 4 porsjoner (ca. 75 g per porsjon/300 g til sammen)
3 bok choy
2-3 bløtkokt egg i halve
Chilisaus (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Legg alle ingrediensene til «soya kylling» i en kjele/gryte. Vannet bør dekke kyllingen.
Kok opp på høy varme. Når det fosskoker, setter du på lokk, tar varmen ned til middels høy. La de koke i ca. 15-20 minutter til, etter tykkelsen på kjøttet. Snu gjerne på lårene etter halve tiden er gått. Vi ønsker at kjøttet skal være mørt og godt, derfor viktig å ikke overkoke.
I mellomtiden koker du egg og eggnudler. Bok choy deler du opp i båter og kan enten dampe eller koke mellom 2-4 minutter.
Ta kyllingen ut av kraften og del opp i spisestore skiver. Bruk gjerne en kjøkkenhammer og bank kniven gjennom beinet.
Ha nudler i skåler, topp med kyllinglår, bok choy og et halv egg per porsjon. Her vil du ha ca. 8 dl saus i kjelen, så fordel mellom 1,5 – 2 dl saus per porsjon over nudelen. Nytes varm.
TIPS:
- Ønsker du ikke å bruke kyllinglår med bein, kan du enten filetere bort beinet (gjelder også overlår), eller bruke lårfilet, gjerne med skinn. Juster da koketiden.
- Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Andre grønnsaker som brokkolini, sukkererter, sopp og lignende kan også brukes.