Foto: Mari Hult (Vegetarbloggen)

Batata harra

Mari Hult, som står bak vegetarblogggen, fant poteter gjennom Throw No More-appen og ga oss oppskrift på denne superdigge potetretten som opprinnelig er fra Libanon. Server gjerne sammen med falafel og hummus.

 

Ingredienser:

1 kg kokefaste poteter

1 liten bunt koriander

2 ss olje

1 ts hvitløkspulver

1 ts chilipulver

2 ts salt

1 sitron

 

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en stor ildfast form.
Vask potetene og skjær dem i terninger. Finhakk koriander.
Ha poteter, koriander, olje, hvitløkspulver, chilipulver og salt i den ildfaste formen. Riv det gule av sitronskallet og press ut saften, og ha i. Rør alt godt sammen.
Sette i ovnen og stek i 20-25 minutter, til potetene er møre og gode. Servér retten rykende varm.

Er du en som ønsker å spare penger samtidig som du reduserer matsvinn?

Er du en forhandler som ønsker å forbedre ditt miljøavtrykk ved å redusere matsvinn?